Büyükşehir'in Tırmıl Mercek'teki Eğitimleri Hızla Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tırmıl Sanayi Sitesi'ndeki MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi eğitimlerine hızla devam ediyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin finansman sağladığı Tırmıl MERCEK; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Tırmıl Sanayi Sitesi Kooperatifi işbirliğinde hayata geçirilmişti.

 Sosyal Hizmetler Dairesi ile Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan ve yürütülen proje kapsamında, Tırmıl MERCEK’te ücretsiz olarak kurslar veriliyor.

Başvuru süreci sonrası İş Sağlığı ve Güvenliği eğitiminin yanı sıra mülakat teknikleri ve özgeçmiş hazırlama eğitiminden de geçen adaylar, 2-4 ay arası sürecek olan eğitimler sonunda sınava tabi tutuluyor. Sınavda başarılı olduktan sonra sertifikalarını alan kursiyerler, iş gücü piyasasında kalifiye eleman olarak iş bulma fırsatı elde ediyor. Tırmıl MERCEK için başvurular yıl boyu devam ediyor. Kursiyerler, MERCEK’e başvuru hakkındaki bilgilere mersin.bel.tr adresinden, Teksin Mersin uygulaması ve Alo 185 üzerinden ulaşabiliyor. Tırmıl MERCEK’te Giyim Üretim Teknolojileri, Metal Sac İşlemeciliği ve Kaynak olmak üzere toplam 3 kurs ile hizmet veriliyor.