İYİ Parti Çiftçiler İçin Mücadele Veriyor

İYİ Parti'li Lütfullah Kayalar, 'Çiftçimiz verdiği buğdayların parasını alamadığı için ödemeleri yapabilecek durumda değildir' diyerek, önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.

Yozgat'ta Toprak Mahsulleri Ofisi alım merkezlerinde ürünlerini vermek için sıra bekleyen çiftçilerle görüşen İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, "Önümüzdeki hafta sonu 31 Ağustos'ta tarım kredi ve bankalara olan çiftçi borçlarının ödeme zamanı gelmiş oluyor, bir hafta sonra. Ama çiftçimiz verdiği buğdayların parasını alamadığı için bu ödemeleri de yapabilecek durumda değildir" diyerek, önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat'ta hububat hasadının sonuna gelinirken çiftçinin alımlarda yaşadığı sorunların yanında standart altı ürünün Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alınmaması, ödemelerin geç yapılması, çiftçiyi zor durumda bırakıyor. Hasadın başlamasının ardından çiftçilerle görüşüp sorunlarını gündeme getiren İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, bir kez daha TMO alım merkezlerini gezdi, çiftçilerin sorunlarını dinledi.