İYİ Parti Yozgat Milletvekili Kayalar, Çiftçi'nin Vahim Durumunu Gösterdi!

İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, tarlada söküm yapan çiftçinin sıkıntılarının çok fazla olduğunu, bu sıkıntıların biran önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, tarlada söküm yapan çiftçinin sıkıntılarının çok fazla olduğunu, bu sıkıntıların biran önce giderilmesi gerektiğini söyledi. Kayalar, "Maalesef çok büyük bir çiftçi kesimi önümüzdeki sene artık ekim yapmak istemediklerini ifade ediyorlar. Bu şu demektir; pancar üreticisi eğer ekimden vazgeçerse bunun tekrar geriye dönüşü sekiz seneyi bulur" dedi.

Daha önce hububat çiftçisinin sorunlarını dinleyip, çözümü noktasında gerekeni gereğinin yapılmasına çalıştıklarını hatırlatan İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, şeker pancarı alımlarının başlamasıyla birlikte üreticinin sorunlarını alanda tespit için Yozgat'a geldiğini aktardı. Kendisine iletilen konuları Meclis'te gündeme getirip, çözüm noktasında çalışacaklarını bildiren Kayalar, "Çiftçilerimizle yaptığımız görüşmede çok sıkıntıları var. Bin 855 lira olarak ilan edilen alım ki bu kota dolduranlara verilecek fiyattır. Aslında normal fiyat bin 750 lira. Dolayısıyla bu bin 750 liralık fiyatın irdelendiği zaman çiftçimiz bundan kesinlikle memnun değil. Çiftçinin beklentisi 2 bin 500 lira civarında idi. Bu da afaki bir beklenti değildir" ifadelerini kullandı.