Türkoğlu Sınırlarımızdaki İhmali Böyle Gösterdi!

Hulusi Akar, bakan olduğu dönemde yaptığı açıklamada, sınırların güvende olduğunu ileri sürmüştü. İYİ Partili vekil Türkoğlu, vaziyetin gün yüzüne çıkması için sınırı kaçak geçti, kimse müdahale etmedi.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, sınırlardaki 'ihmale' dikkat çekmek için İran sınırını kaçak olarak geçti. Sözcü'den İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, kimse Türkoğlu'nu durdurmadı.

Saymaz, Türkoğlu ve ekibinin sınır hattında çektiği videoda İran köyü karakolu ve Türkiye karakolu göründüğünü fakat hiçbir askerin müdahale etmediğini söyledi.

İYİ Parti Milletvekili Türkoğlu, "Duvar belli yerlerde bitiyor. Kimi yerde yok, kimi yerde inşaat sürüyor. Bazı yerlerde ise duvarın üzerinden geçilebiliyor. Tel örgüler gevşemiş. Duvarın olmadığı iki noktadan geçtim. Engelle karşılaşmadım. Sorun çıkmasın diye ilerlemedim ama 100 metre kadar içeriye girdim" dedi. Karakolların kapısında araçların bulunduğunu belirten Türkoğlu, "Ben sınırlarımızın güvensiz olduğunu ve hiçbir engele takılmadan karşıya geçtiğimi devam etsem İran'a gidebileceğimi gösterdim" diye konuştu.